Johanna Unghanse blir ny COO på Miltton Labs. Johanna Unghanse kommer närmast från Stockholms Handelskammare, där hon varit COO sedan 2012. Hon efterträder Stina Götbrink som har utsetts till generalsekreterare för Hand-in-Hand.

”Johanna är både en entreprenör och en driven ledare. Hon kommer passa perfekt på Miltton Labs som nu befinner sig i en stark tillväxtfas i och med förvärvet av House of Friends” säger Gunilla Herlitz, VD på Miltton Labs.

Johanna börjar sin nya tjänst den 4 februari. Johanna Unghanse har en lång karriär inom mediebranschen bakom sig i olika ledande positioner, bland annat på MTG, Meter Television, Natur & Kultur och TV4. De senaste åren har hon varit vice VD för Stockholms Handelskammare där hon bl.a. drivit det operativa påverkans- och opinionsarbetet för näringslivet i Stockholm.

”Jag ser verkligen fram emot att få kombinera min breda erfarenhet från mediebranschen med kunskapen om näringslivets politiska och kommunikativa utmaningar.” säger Johanna Unghanse. 

”Många företag har ett stort behov av kombinationen public affairs och digitala kommunikationslösningar, där Miltton Labs, har ett tydligt fokus på tillväxt och drivna ägare både i Sverige och Finland.”

Miltton Group är en av Nordens ledande rådgivare inom kommunikation och ledarskap. Miltton, som är grundat år 2001 av VD Mathias Järnström, sysselsätter idag cirka 350 medarbetare med kontor i Helsingfors, Stockholm, Bryssel, Tallinn och Washington.  Milttons styrka är en innovativ integration av ett brett antal kompetensområden anpassade för en föränderlig och digital värld, bland andra PR, företagskommunikation, varumärken, public affairs, omvärldsbevakning, ledarskapsutveckling, finansiell kommunikation, marknadsföring och reklam.

 Miltton förvärvade i höstas First North-listade kommunikationshuset House of Friends (HofF) som är en av Sveriges största kommunikationskoncerner. HofF är verksamt inom ramen ”create & automate” och består av reklambyrån Scholz & Friends, CRM-byrån Friends & Tactics, marketing automationbyrån Friends & Insights, filmproduktionsbolagen Paramix och Bell & Light, produktionsbyråerna Done by Friends och Blomqvist & Co, digitalbyrån True Friends och content marketingbyrån Friends & Content. Omsättningen ligger på ca 100 Mkr och antalet anställda är ca 80 med kontor i Stockholm.